Zonne-energie
Aptera ontwikkelt elektrische zonneauto met 1.600 kilometer bereik en ‘never charge’ accupakket

Aptera ontwikkelt elektrische zonneauto met 1.600 kilometer bereik en ‘never charge’ accupakket

26 april 2021

Aptera Motors ontwikkelt een driewielige met zonnepanelen uitgeruste auto met een bereik van 1.600 kilometer. De futuristisch uitziende elektrische auto krijgt een ‘never charge’ accupakket waarmee het volgens de makers mogelijk is om dagelijks 65 kilometer af te leggen, zonder hem aan de stekker te leggen.

Het Amerikaanse Aptera (wat ‘zonder vleugels’ betekent in het Grieks) werd in 2006 opgericht, maar was geen lang leven beschoren; in 2011 ging het failliet vanwege financiële problemen. Het bedrijf wist in 2019 een doorstart te maken en haalde in februari van 2021 nog ruim drie miljoen euro op. Ook verzekerde het zichzelf van 7.000 voertuigreserveringen ter waarde van 200 miljoen euro. De Aptera gaat nog dit jaar in productie.

Topsnelheid Aptera

In april publiceerde Aptera een video waarin de druppelvormige auto op de weg wordt getest. Het model is zo licht en gestroomlijnd mogelijk gemaakt, waardoor energieverlies beperkt blijft. Naast het bereik van 1.600 kilometer op een volle accu, hebben de makers een topsnelheid van 175 kilometer per uur voor ogen. Daarnaast verwacht Aptera een zero-to-sixty miles (0 tot 96 kilometer per uur) tijd neer te zetten tussen de 3,5 en 5,5 seconden.

Lees meer

Alle platformen van ODE