Zonne-energie
Behaal het optimale rendement uit de verkoop van Groene Stroom Certificaten (GSC)

Behaal het optimale rendement uit de verkoop van Groene Stroom Certificaten (GSC)

21 december 2018

PV-installaties groter dan 10 kVA die na 1/1/2014 geïnstalleerd werden, kunnen aanspraak maken op een gegarandeerde verkoopprijs van 93€ per GSC via hun netbeheerder.

Deze verkoop gebeurt bij Eandis automatisch. Nochtans is het mogelijk uw certificaten tegen een hogere prijs te verkopen.

Sinds december 2017 werd ongeveer 6% van de certificaten voor een prijs boven 93€ verkocht. In oktober en november 2018 lag de gemiddelde marktprijs zelfs hoger dan 93€, met respectievelijk 93.63€ en 93.25€.  per certificaat. Het was sinds maart 2015 geleden dat de gemiddelde marktprijs hoger was dan 93€.

Indien u een hogere prijs wilt behalen kunt u dit aanpassen op de website van uw distributienetbeheerder. Bij Eandis kan dit door te klikken op “Wijzig Financiële Gegevens” en het vinkje bij “Automatische verkoop certificaten” te verwijderen. (Zie afbeeldingen hieronder)

Vervolgens moet u een alternatieve koper vinden voor uw groene stroom. Op deze pagina vind u een overzicht van alternatieve marktpartijen die Groene Stroom Certificaten opkopen, al dan niet tegen een hogere prijs.

Meer informatie over de marktprijzen van Groene Stroom Certficaten vind u hier.

Alle platformen van ODE