Zonne-energie
Decathlon gaat in zee met Greenpulse voor vergroening vestigingen

Decathlon gaat in zee met Greenpulse voor vergroening vestigingen

21 december 2018

Het Gentse bedrijf GreenPulse gaat de volgend jaar voor sportwinkelketen Decathlon drie nieuwe zonneparken aanleggen. Ook nu kunnen klanten en buurtbewoners participeren in deze investering.

Het eerste zonnedak wordt in januari 2019 geplaatst op de Decathlon vestiging in Roeselare. Ook de vestigingen van Turnhout en Maasmechelen zullen nog volgen.

Tegen midden 2019 moet de helft van de 34 Belgische vestigingen beschikken over installaties voor hernieuwbare energie. Joeri Moons, facility manager: ‘Naast het plaatsen van zonnepanelen op de daken, streven we er ook naar onze groene energie waar mogelijk bij lokale producenten aan te kopen om de lokale markt maximaal te steunen.’

GreenPulse zal instaan voor de ontwikkeling, de financiering en het beheer van al deze projecten. Voor de financiering van het zonnedak in Roeselare werkt het samen met Human Districts. Inwoners van Roeselare krijgen de kans om mee te investeren in het energieproject, door een aandeel aan te kopen in de burgercoöperatieve.

Wouter Nuytten van Human Districts: ‘Een aandeel start van 500 euro, het verwachte rendement ligt tussen de 3% en de 6%.’

Bron:  www.Engineeringnet.be

Alle platformen van ODE