Zonne-energie
SolarPower Europe lanceert European Solar Initiative: nieuwe fabrieken voor zonnepanelen

SolarPower Europe lanceert European Solar Initiative: nieuwe fabrieken voor zonnepanelen

26 maart 2021

SolarPower Europe en het European Institute of Innovation & Technology (EIT) InnoEnergy lanceren het European Solar Initiative dat moet leiden tot nieuwe Europese fabrieken voor zonnecellen en zonnepanelen.

Het European Solar Initiative (ESI) wordt ondersteund door de Europese Commissie. Het initiatief heeft tot doel de waardeketen van de pv-industrie in Europa op te schalen en te voldoen aan de snelgroeiende Europese vraag naar zonne-energie; geschat op 20 gigawattpiek per jaar voor het komende decennium.

400.000 banen

Het ESI heeft tot doel de productie van zonne-energieproducten in Europa op te schalen over de hele waardeketen: van grondstoffen tot recycling. Dit zal jaarlijks 40 miljard euro aan bruto binnenlands product (bbp) genereren en 400.000 nieuwe directe en indirecte banen creëren in de pv-waardeketen.

Walburga Hemetsberger, chief executive officer van SolarPower Europe, hierover: ‘Als de goedkoopste en meest arbeidsintensieve hernieuwbare technologie is zonne-energie klaar om de doelstellingen van de Europese Green Deal en Green Recovery te realiseren. Er ontstaat een momentum om de productieactiviteiten in de EU op te schalen, op basis van de sterke afname op de Europese markt die in 2020 ondanks de COVID-19-pandemie werd bevestigd.’

Lees meer

Alle platformen van ODE