Zonne-energie
Energyville Expert talk: duurzaamheid PV-technologie

Energyville Expert talk: duurzaamheid PV-technologie

28 februari 2023

Zonne-energie is een van de belangrijkste energiebronnen voor het koolstofvrij maken van onze economie. Aangezien er nog steeds een sterke groei wordt verwacht in deze sector, is het belangrijk om niet alleen de efficiëntie, maar ook de duurzaamheid van PV-productie in overweging te nemen. In deze Expert Talk nemen we de duurzaamheidsaspecten van verschillende PV-technologieën onder de loep.

Jonathan Parion, doctoraatsstudent aan IMO-IMOMEC, en Bart Vermang, professor aan de UHasselt en imec, schreven er een artikel over.

Belangrijkste conclusies

In de voorspelde wereldmarkt van meer dan 1 terawatt PV-installaties per jaar is het dringend noodzakelijk om een duurzame PV-productie te garanderen, momenteel is er geen technologie die dit kan garanderen.

De PERC-technologie die momenteel op de markt is, is de meest duurzame “single junction” technologie, later aangevuld met dubbellagige tandemcellen. Door het zilververbruik te verminderen en indiumvrije transparante geleidende lagen  te gebruiken, moeten deze samen de overgang naar de TW-markt mogelijk maken.

Lees hier het volledige artikel.

Alle platformen van ODE